Aktuálne články

joj-24_diskusie-6.png

Voličský manuál (prezidentské voľby 2024)

Odkedy a ako prebieha volebná kampaň? Existuje volebná kaucia aj pri prezidentských voľbách? Aký je finančný limit pre vedenie kampane? Môžu kampaň viesť aj iné osoby, či subjekty? Ako zistím, že som zapísaná/ý vo voličskom zozname? Komu a na aké číslo volať, keď mám problém vo volebný deň? (Foto: TV JOJ)

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

Slovenské a české odbory spoločne odsúdili útok na premiéra R. Fica

Bratislava/Horné Počernice 16. mája (TASR) - Slovenské a české odborové združenia ostro odsúdili stredajší (15. 5.) politicky motivovaný útok na premiéra Roberta Fica po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej. Po stretnutí v českých Horních Počernicích to v spoločnom vyhlásení uviedli prezidentka Konfederácie odborových zväzov (KOZ) SR Monika Uhlerová a predseda Česko-moravskej konfederácie odborových zväzov (ČMKOS) Josef Středula.

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

SIS odsúdila útok na premiéra, vyzvala verejnosť, aby nešírila konšpirácie

Bratislava 16. mája (TASR) - Slovenská informačná služba (SIS) ostro odsúdila útok na predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD). Zároveň sa pridala k výzvam určeným verejnosti, aby nešírila konšpirácie a nenávistné prejavy v mediálnom prostredí a dopriala priestor a čas na prácu všetkým bezpečnostným zložkám štátu. SIS o tom informovala na sociálnej sieti.

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

M. Šimečka ocenil výzvu prezidentky a P. Pellegriniho na zmierenie spoločnosti-2

Bratislava 16. mája (TASR) - Podpredseda parlamentu a líder opozičného Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka ocenil výzvu prezidentky Zuzany Čaputovej a jej nástupcu Petra Pellegriniho na zmierenie spoločnosti. Ich spoločné vyhlásenie v reakcii na útok na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) považuje za silné politické gesto. Šimečka zároveň ozrejmil, že PS prijíma pozvanie od Čaputovej a Pellegriniho na stretnutie.

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

V. Orbán: Po atentáte na Fica musí Maďarsko bojovať za mier osamotene

Budapešť/Bratislava 16. mája (TASR) - Po vlaňajších parlamentných voľbách sa Slovensko vydalo na cestu presadzovania mieru, čo znamenalo pre Maďarsko veľkú pomoc. Stredajším atentátom na predsedu vlády SR Roberta Fica však bol tento proces pozastavený a Maďarsko zostalo v snahách o mier osamotené. Upozornil na to vo štvrtok na sociálnej sieti maďarský premiér Viktor Orbán, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

R. Kaliňák podporuje diskusiu strán a potrebu zjednotenia

Bratislava 16. mája (TASR) - Podpredseda vlády a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) súhlasí s potrebou zjednotenia sa a odsúdenia nenávisti. Diskusia na spoločnom stretnutí politických strán je podľa neho nevyhnutná. Uviedol to v reakcii na pozvanie prezidentky Zuzany Čaputovej a zvoleného prezidenta Petra Pellegriniho na stretnutie lídrov všetkých parlamentných strán.