Aktuálne články

joj-24_diskusie-6.png

Voličský manuál (prezidentské voľby 2024)

Odkedy a ako prebieha volebná kampaň? Existuje volebná kaucia aj pri prezidentských voľbách? Aký je finančný limit pre vedenie kampane? Môžu kampaň viesť aj iné osoby, či subjekty? Ako zistím, že som zapísaná/ý vo voličskom zozname? Komu a na aké číslo volať, keď mám problém vo volebný deň? (Foto: TV JOJ)

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

EÚ20: Počas 20 rokov v EÚ bolo Rakúsko jedným z kľúčových partnerov SR

Bratislava/Viedeň 2. mája (TASR) - Pri príležitosti osláv 20. výročia vstupu SR do Európskej únie navštívila vo štvrtok Bratislavu rakúska spolková ministerka pre Európsku úniu a ústavnosť Karoline Edtstadlerová. Zúčastnila sa na medzinárodnej konferencie na pôde Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR a rokovala so štátnym tajomníkom rezortu diplomacie Marekom Eštokom. TASR o tom informoval Komunikačný odbor MZVEZ.

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

NRSR: Koalícia chce odvolať Kolíkovú z postu predsedníčky výboru na ... (2)

Bratislava 2. mája (TASR) - Koaliční poslanci chcú odvolávať Máriu Kolíkovú (SaS) z postu predsedníčky výboru na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby (SIS). Dôvodom je riadenie výboru z jej strany, ale aj vyjadrenia o tajnej službe či podanie podnetu na Generálnu prokuratúru (GP) SR v súvislosti so zmenou štatútu SIS. Kolíková odmieta dôvody koalície na jej odvolanie.