Aktuálne články

joj-24_diskusie-6.png

Voličský manuál (prezidentské voľby 2024)

Odkedy a ako prebieha volebná kampaň? Existuje volebná kaucia aj pri prezidentských voľbách? Aký je finančný limit pre vedenie kampane? Môžu kampaň viesť aj iné osoby, či subjekty? Ako zistím, že som zapísaná/ý vo voličskom zozname? Komu a na aké číslo volať, keď mám problém vo volebný deň? (Foto: TV JOJ)

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

NRSR: Poslanci posunuli do 2. čítania zmeny v zákone o neziskových organizáciách

Bratislava 30. apríla (TASR) - Novelu zákona o neziskových organizáciách poskytujúcich všeobecne prospešné služby posunuli poslanci Národnej rady (NR) SR do druhého čítania. Novela hovorí o zvýšení transparentnosti financovania mimovládnych neziskových organizácií. Zaviesť by sa mohlo označovanie organizácií prijímajúcich financie zo zahraničia cez 5000 eur za rok ako "organizácie so zahraničnou podporou". Upraviť by sa mohol obsah výročnej správy organizácií či občianskych združení aj zverejňované údaje o darcoch. Návrh kritizovali viaceré organizácie a združenia, označili ho za diskriminačný.

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

EÚ20: J. Berényi: Členstvo v EÚ v uplynulých 20 rokoch prinášalo SR stabilitu

Bratislava 30. apríla (TASR) - Členstvo v Európskej únii (EÚ) prinášalo Slovensku za uplynulých 20 rokov najmä stabilitu. Skonštatoval to líder kandidátnej listiny Maďarskej aliancie do eurovolieb József Berényi. Pripomenul, že aj maďarská komunita bola súčasťou vyjednávania členstva Slovenska v EÚ. Niektoré rozhodnutia Únie však podľa neho vyvolali nestabilitu, týkajú sa nelegálnej migrácie či kultúrno-etických tém.

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

NRSR: Opozícia kritizuje neskorú voľbu kandidátov na sudcu ÚS i počet uchádzačov

Bratislava 30. apríla (TASR) - Opoziční poslanci Národnej rady (NR) SR zdôraznili význam úlohy Ústavného súdu (ÚS) SR a potrebu zvoliť kvalitného kandidáta na jeho sudcu, ktorý bude morálne aj odborne dostatočne kvalifikovaný. Kritizovali neskorý termín voľby aj nízky počet uchádzačov. Vidia za tým aktuálnu situáciu aj postupy vládnej koalície. Diskusii v pléne NR SR v utorok dominovali vystúpenia opozície.

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

Blanár rokoval s eurokomisárkou Urpilainenovou aj o nelegálnej migrácii

Bratislava 29. apríla (TASR) - Európske otázky, dianie na Ukrajine i strategická iniciatíva Globálna brána (Global Gateway) boli v pondelok v Bratislave hlavnými témami rokovaní ministra zahraničných vecí SR Juraja Blanára a eurokomisárky pre medzinárodné partnerstvá Jutty Urpilainenovej. TASR o tom informoval Tlačový a komunikačný odbor ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ).

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

VoľbyEP24: Slovenský Patriot chce v EP presadzovať suverénnu zahraničnú...(2)

Bratislava 29. apríla (TASR) - Jednou z hlavých priorít, ktoré chcú kandidáti strany Slovenský Patriot presadiť v Európskom parlamente (EP), je suverénna zahraničná politika orientovaná na všetky svetové strany. Uviedol to jej predseda Miroslav Radačovský na pondelňajšej tlačovej besede v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do Európskeho parlamentu.