Aktuálne články

joj-24_diskusie-6.png

Voličský manuál (prezidentské voľby 2024)

Odkedy a ako prebieha volebná kampaň? Existuje volebná kaucia aj pri prezidentských voľbách? Aký je finančný limit pre vedenie kampane? Môžu kampaň viesť aj iné osoby, či subjekty? Ako zistím, že som zapísaná/ý vo voličskom zozname? Komu a na aké číslo volať, keď mám problém vo volebný deň? (Foto: TV JOJ)

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

Na Bradle si uctili pamiatku tragickej smrti Milana Rastislava Štefánika

Brezová pod Bradlom 4. mája (TASR) - Preletom vrtuľníkov, hymnou Slovenskej republiky, kladením vencov a viacerými príhovormi si v sobotu na Bradle uctili pamiatku 105. výročia tragickej smrti generála Milana Rastislava Štefánika. Na pietnej spomienke pri mohyle sa zúčastnili stovky ľudí, vrátane predsedu vlády SR Roberta Fica (Smer-SD) a zvoleného prezidenta Petra Pellegriniho.

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

MZVEZ: M. R. Štefánik bol jedným zo zakladateľov česko-slovenskej diplomacie

Bratislava 4. mája (TASR) - Význam odkazu generála Milana Rastislava Štefánika spočíva nielen v skutočnosti, že bol jedným zo zakladateľov spoločného štátu Slovákov a Čechov, ale aj v tom, že sa svojou osobnosťou a inteligenciou stal jedným zo zakladateľov česko-slovenskej diplomacie. Pri príležitosti 105. výročia tragického úmrtia Štefánika to uviedli z komunikačného odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

EÚ20: Šucha: Vnímanie EÚ u obyvateľov ovplyvňuje miera informovanosti či krízy

Bratislava 4. mája (TASR) - Vnímanie členstva v Európskej únii (EÚ) sa mení, ako na Slovensku, tak aj v celej EÚ. Je ovplyvnené celkovou dôverou v inštitúcie, mierou informovanosti, ale aj krízami, s ktorými sa za ostatné roky stretávame. Vedúci zastúpenia Európskej komisie v SR Vladimír Šucha to uviedol pre TASR pri príležitosti 20. výročia vstupu Slovenska do EÚ, ktoré oslávilo 1. mája.