Aktuálne články

joj-24_diskusie-6.png

Voličský manuál (prezidentské voľby 2024)

Odkedy a ako prebieha volebná kampaň? Existuje volebná kaucia aj pri prezidentských voľbách? Aký je finančný limit pre vedenie kampane? Môžu kampaň viesť aj iné osoby, či subjekty? Ako zistím, že som zapísaná/ý vo voličskom zozname? Komu a na aké číslo volať, keď mám problém vo volebný deň? (Foto: TV JOJ)

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

Taraba rokoval o vstupe Slovenska do Medzinárodnej organizácie Frankofónie

Bratislava 9. mája (TASR) - Podpredseda vlády a minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) rokoval o vstupe Slovenska do Medzinárodnej organizácie Frankofónie (OIF). Členstvo v tomto zoskupení môže SR priniesť zlepšenie vzájomných vzťahov a zintenzívnenie spolupráce s krajinami v rámci afrického kontinentu či Ázie. Pre TASR to uviedol odbor komunikácie Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR.

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

VoľbyEP24: Bratislavčania a návštevníci hlavného mesta si pripomínajú Deň Európy

Bratislava 9. mája (TASR) - Bratislava si vo štvrtok pripomína Deň Európy, teda symbolické narodeniny Európskej únie (EÚ). Pre obyvateľov i návštevníkov hlavného mesta je pri tejto príležitosti pripravený program v Starej tržnici na Námestí Nežnej revolúcie. Jeho súčasťou sú workshopy, kvízy, hry či súťaže, ale aj informačné stánky členských krajín EÚ. Program je tiež zameraný na blížiace sa júnové voľby do Európskeho parlamentu (EP).

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

VoľbyEP24: Z boja o EP odišla jedna kandidátka, odstúpiť sa dá do 6. júna

Bratislava 8. mája (TASR) - Z boja o europarlament odstúpila zatiaľ jedna kandidátka. Je ňou Gabriela Michaláková z kandidátnej listiny strany Slovenský patriot. Pre TASR to uviedli z tlačového odboru Ministerstva vnútra (MV) SR. Kandidáti môžu odstúpiť najneskôr dva dni pred voľbami, teda do 6. júna. Voľby do Európskeho parlamentu (EP) budú o mesiac, v sobotu 8. júna.