Aktuálne články

joj-24_diskusie-6.png

Voličský manuál (prezidentské voľby 2024)

Odkedy a ako prebieha volebná kampaň? Existuje volebná kaucia aj pri prezidentských voľbách? Aký je finančný limit pre vedenie kampane? Môžu kampaň viesť aj iné osoby, či subjekty? Ako zistím, že som zapísaná/ý vo voličskom zozname? Komu a na aké číslo volať, keď mám problém vo volebný deň? (Foto: TV JOJ)

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

VoľbyEP24: Hlasovať môže aj občan iného štátu EÚ, žiadosť musí podať do 29. 4.

Bratislava 23. apríla (TASR) - Hlasovať v júnových eurovoľbách na území SR môže aj občan iného členského štátu Európskej únie nad 18 rokov, ktorý má na Slovensku trvalý pobyt. Musí však najneskôr do 29. apríla požiadať o zápis do zoznamu voličov a predložiť vyhlásenie. Takýto volič bude rozhodovať o slovenských europoslancoch. Hlasovať môže len v jednom štáte. Informuje o tom Ministerstvo vnútra (MV) SR s tým, že vzor vyhlásenia a potrebné informácie sú zverejnené na webe rezortu.

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

EÚ20: I. Mikloš reformy neľutuje, ľutuje však spôsob ich komunikácie

Bratislava 23. apríla (TASR) - Obdobie, keď Slovensko prijímalo množstvo reforiem potrebných pre vstup do Európskej únie (EÚ), bolo podľa niekdajšieho podpredsedu vlády Ivana Mikloša ťažké, ale nesmierne dôležité a napokon aj úspešné. "Najťažšie bolo vyrovnať sa s ťažkým dedičstvom deformácií zdedených po ére Vladimíra Mečiara, robiť potrebné nepopulárne opatrenia v podmienkach širokej koalície a ešte potom uhrať taký volebný výsledok v roku 2002, aby sme mohli pokračovať vo vládnutí," spomína si na predvstupové obdobie Mikloš.

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

NRSR: Žiga absolvoval prvú časť Konferencie predsedov parlamentov krajín EÚ

Bratislava/Malorka 22. apríla (TASR) - Podpredseda Národnej rady (NR) SR Peter Žiga (Hlas-SD), ktorý je poverený výkonom právomocí predsedu NR SR, v pondelok absolvoval prvú časť Konferencie predsedov parlamentov členských krajín Európskej únie (EÚ). Konferencia sa koná na španielskom ostrove Malorka ako posledné podujatie v rámci španielskeho predsedníctva Rady EÚ. TASR o tom informoval odbor komunikácie s médiami a verejnosťou kancelárie NR SR.

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

Blanár na Rade EÚ predstavil výsledky rokovania slovenskej a ukrajinskej vlády

Bratislava/Brusel/Luxemburg 22. apríla (TASR) - Ukrajina bola hlavnou témou pondelňajšieho spoločného zasadnutia ministrov obrany a zahraničných vecí EÚ v Luxemburgu, ktorí sa však venovali aj konfliktu na Blízkom východe. Uviedol to šéf slovenskej diplomacie Juraj Blanár po skončení zasadnutia, informuje spravodajca TASR. Slovensko na Rade ministrov zastupoval aj minister obrany Robert Kaliňák (obaja Smer-SD).

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

NRSR: MZ avizuje stretnutie k štandardnému postupu k osobám s transsexualizmom

Bratislava 22. apríla (TASR) - Počas mája by sa malo konať stretnutie predstaviteľov Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR, Ministerstva vnútra SR, Ministerstva spravodlivosti SR, ako aj zástupcov odborníkov a zástupcov osôb, ktoré sú v procese tranzície. Na pondelkovom zasadnutí Výboru Národnej rady (NR) SR pre ľudské práva a národnostné menšiny to oznámili predstavitelia MZ. Členovia výboru sa pýtali na okolnosti zrušenia Štandardného postupu pre diagnostiku a komplexný manažment zdravotnej starostlivosti o dospelú osobu s transsexualizmom.