Aktuálne články

joj-24_diskusie-6.png

Voličský manuál (prezidentské voľby 2024)

Odkedy a ako prebieha volebná kampaň? Existuje volebná kaucia aj pri prezidentských voľbách? Aký je finančný limit pre vedenie kampane? Môžu kampaň viesť aj iné osoby, či subjekty? Ako zistím, že som zapísaná/ý vo voličskom zozname? Komu a na aké číslo volať, keď mám problém vo volebný deň? (Foto: TV JOJ)

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

V. Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

Bratislava 25. apríla (TASR) - Konanie premiéra Roberta Fica (Smer-SD) vykazuje známky zastrašovania alebo nebezpečného vyhrážania sa súdnej moci. Tvrdila to opozičná poslankyňa parlamentu Veronika Remišová (hnutie Slovensko, Za ľudí, KÚ) na štvrtkovej tlačovej besede v reakcii na utorkovú (23. 4.) kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde. Fico sa podľa jej slov snaží dostať k veciam, na ktoré nemá žiadny právny nárok.

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

NRSR: KDH: Vládny návrh neumožňuje bezdôvodne strieľať vzácne živočíchy

Bratislava 25. apríla (TASR) - Opozičné KDH odmieta, že by sa po prijatí vládnej novely zákona o ochrane prírody a krajiny mohli účelovo vyhlasovať mimoriadne situácie na bezdôvodné strieľanie vzácnych živočíchov, ako je rys ostrovid, šakal, prípadne vlk. Zdôraznil to poslanec Národnej rady (NR) SR Marián Čaučík (KDH). Hnutie predstavilo svoju novelu, ktorú si podľa jeho slov osvojilo ministerstvo životného prostredia.

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

NRSR: Poslanci rokujú o návrhu na skrátené konanie k novele o výskyte medveďov

Bratislava 25. apríla (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR začali vo štvrtok dopoludnia rokovať o návrhu vlády na skrátené legislatívne konanie k vládnej novele zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorou sa mení aj zákon o civilnej ochrane. Novela má podľa envirorezortu uľahčiť reguláciu premnožených medveďov. Do diskusie sa prihlásili predstavitelia všetkých opozičných poslaneckých klubov.

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

NRSR: Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur

Bratislava 25. apríla (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. Poslanci, ktorí žijú mimo Bratislavského kraja, majú dostávať celkovo približne 7000 eur. Vyplýva to z informácií zverejnených na webe Národnej rady (NR) SR. Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.