Aktuálne články

joj-24_diskusie-6.png

Voličský manuál (prezidentské voľby 2024)

Odkedy a ako prebieha volebná kampaň? Existuje volebná kaucia aj pri prezidentských voľbách? Aký je finančný limit pre vedenie kampane? Môžu kampaň viesť aj iné osoby, či subjekty? Ako zistím, že som zapísaná/ý vo voličskom zozname? Komu a na aké číslo volať, keď mám problém vo volebný deň? (Foto: TV JOJ)

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

Monitor: Tomáš: Prezidentskými voľbami sa nezmenili pomery v parlamente

Bratislava 28. apríla (TASR) - Pokiaľ by nebol zvolený predseda parlamentu z Hlasu-SD, strana to môže považovať za porušenie platnej koaličnej dohody. V diskusnej relácii V politike televízie TA3 to uviedol minister práce a podpredseda Hlasu-SD Erik Tomáš. Hlavnou úlohou koalície je podľa predsedu opozičnej SaS Branislava Gröhlinga "upratať" šéfa vládnej SNS Andreja Danka.

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

EÚ20: Šucha: V rámci EÚ má SR nízku schopnosť efektívne míňať európske financie

Bratislava 28. apríla (TASR) - Slovensko má oproti európskym partnerom v EÚ značné medzery v istých oblastiach. Patrí sem napríklad nízka schopnosť efektívne používať európske finančné prostriedky. Poukázal na to vedúci zastúpenia Európskej komisie v SR Vladimír Šucha pri príležitosti 20. výročia vstupu Slovenska do Európskej únie. Považuje preto za dôležité, aby Slovensko dokázalo minúť pridelené európske financie efektívne, načas a tam, kde sú potrebné.

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

NRSR: Poslanci rokujú na schôdzi už tretí týždeň, pokračovať budú od utorka

Bratislava 28. apríla (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR sa po víkende vrátia do lavíc v utorok (30. 4.). Pokračovať budú v 12. schôdzi, ktorá trvá už tretí týždeň. V utorok čaká poslancov rokovanie o návrhu na voľbu dvoch kandidátov na sudcu Ústavného súdu (ÚS) SR, ako aj návrh na odvolanie členov Súdnej rady SR, ktorí sú volení parlamentom. V utorok by mal parlament hlasovať aj o novele zákona o Fonde na podporu umenia (FPU).

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

EÚ20: S. Kozlík: Pre malé krajiny sú blokovacie práva v EÚ mimoriadne dôležité

Bratislava 28. apríla (TASR) - Slovenské ministerstvá a inštitúcie zväčša nemajú kapacitu ovplyvňovať priebeh tvorby nových rozhodnutí Európskej únie (EÚ) a vystupujú viac-menej ako štatisti. Platí to aj pre iné menšie krajiny Únie. Pre malé krajiny sú preto blokovacie práva v EÚ mimoriadne dôležité. Myslí si to bývalý slovenský europoslanec Sergej Kozlík.

InfoVolby.sk

Monitor: R. Michelko avizuje zmeny pri návrhu novely zákona o FPU

Bratislava 27. apríla (TASR) - Poslanec Národnej rady (NR) SR Roman Michelko (SNS) avizuje zmeny pri návrhu novely zákona o Fonde na podporu umenia (FPU). Na pozmeňujúcom návrhu sa dohodli koaličné strany. Chcú cez neho presadiť zvýšenie financií pre fond aj väčšie zastúpenie regiónov v rade fondu. Opozičné PS si podľa poslankyne parlamentu Zuzany Števulovej (PS) počká na znenie návrhu a stanovisko k nemu zaujme potom. Uviedli to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

InfoVolby.sk

EÚ20: V. Šucha: Členstvo Slovenska v Európskej únii je kľúčové

Bratislava 27. apríla (TASR) - Je kľúčové, aby Slovensko zostalo súčasťou Európskej únie (EÚ). Členstvo nám ponúka mnohé výhody, akými sú napríklad jednotný trh či účinnejšie reagovanie na bezpečnostné hrozby. Významnými sú pre Slovensko aj finančné zdroje z EÚ. Pre TASR to uviedol vedúci Zastúpenia Európskej komisie v SR Vladimír Šucha. Urobil tak pri príležitosti 20. výročia vstupu Slovenska do EÚ, ktoré bude v stredu 1. mája.