Aktuálne články

joj-24_diskusie-6.png

Voličský manuál (prezidentské voľby 2024)

Odkedy a ako prebieha volebná kampaň? Existuje volebná kaucia aj pri prezidentských voľbách? Aký je finančný limit pre vedenie kampane? Môžu kampaň viesť aj iné osoby, či subjekty? Ako zistím, že som zapísaná/ý vo voličskom zozname? Komu a na aké číslo volať, keď mám problém vo volebný deň? (Foto: TV JOJ)

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

NRSR: Koalícia chce odvolať Kolíkovú z postu predsedníčky výboru na ... (2)

Bratislava 2. mája (TASR) - Koaliční poslanci chcú odvolávať Máriu Kolíkovú (SaS) z postu predsedníčky výboru na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby (SIS). Dôvodom je riadenie výboru z jej strany, ale aj vyjadrenia o tajnej službe či podanie podnetu na Generálnu prokuratúru (GP) SR v súvislosti so zmenou štatútu SIS. Kolíková odmieta dôvody koalície na jej odvolanie.

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

EÚ20: NRSR: Výbor prijal deklaráciu k 20. výročiu členstva SR v EÚ

Bratislava 2. mája (TASR) - Členstvo v Európskej únii (EÚ) zohráva jedinečnú úlohu pri presadzovaní a ochrane zahranično-politických, sociálno-ekonomických a bezpečnostných národno-štátnych záujmov Slovenska. Treba zachovať všetky pozitíva vyplývajúce z členstva pre občanov SR. Skonštatoval to parlamentný výbor pre európske záležitosti vo svojej deklarácii k 20. výročiu vstupu SR do Únie, ktorú vo štvrtok jeho členovia schválili.