Aktuálne články

joj-24_diskusie-6.png

Voličský manuál (prezidentské voľby 2024)

Odkedy a ako prebieha volebná kampaň? Existuje volebná kaucia aj pri prezidentských voľbách? Aký je finančný limit pre vedenie kampane? Môžu kampaň viesť aj iné osoby, či subjekty? Ako zistím, že som zapísaná/ý vo voličskom zozname? Komu a na aké číslo volať, keď mám problém vo volebný deň? (Foto: TV JOJ)

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

NRSR: PS kritizuje, že návrh k HZS sa venuje len jednej téme

Bratislava 26. apríla (TASR) - Opozičné hnutie PS súhlasí so zmenou vekovej hranice pre povinné nosenie prilby na lyžiarskych tratiach. Návrh novely zákona o Horskej záchrannej službe (HZS), ktorý problematiku rieši, by sa však podľa neho mal venovať viacerým problémom, nielen jednému. Návrh do Národnej rady (NR) SR predložila skupina poslancov z koaličnej SNS.

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

VoľbyEP24: R. Sermek: Výsledky volieb sa môžu zverejňovať 9. júna o 23.00 h

Bratislava 26. apríla (TASR) - Výsledky volieb do Európskeho parlamentu (EP) sa môžu zverejňovať až po skončení volieb v poslednej členskej krajine EÚ, čiže 9. júna o 23.00 h. Celoeurópsky termín je od 6. do 9. júna. Slováci môžu europoslancom odovzdať svoj hlas v sobotu 8. júna od 7.00 h do 22.00 h. Pre TASR to potvrdil vedúci Kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku Robert Sermek.

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

Prezidentka sa na záver úradovania v Košiciach stretla s R. Schusterom

Košice 26. apríla (TASR) - Stretnutím s bývalým prezidentom SR Rudolfom Schusterom v piatok v Košiciach ukončila svoje týždenné úradovanie na východe Slovenska prezidentka SR Zuzana Čaputová. Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) o význame slobodných médií pre demokraciu.