Aktuálne články

joj-24_diskusie-6.png

Voličský manuál (prezidentské voľby 2024)

Odkedy a ako prebieha volebná kampaň? Existuje volebná kaucia aj pri prezidentských voľbách? Aký je finančný limit pre vedenie kampane? Môžu kampaň viesť aj iné osoby, či subjekty? Ako zistím, že som zapísaná/ý vo voličskom zozname? Komu a na aké číslo volať, keď mám problém vo volebný deň? (Foto: TV JOJ)

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

EÚ20: Von der Leyenová v Bruseli pri vlajke EÚ oslávila 20. výročie rozšírenia

Brusel/Bratislava 1. mája (TASR) - Niekoľko stoviek občanov členských krajín Európskej únie si v stredu doobeda rozvinutím obrovskej vlajky EÚ v bruselskom parku Parc du Cinquantenaire pripomenulo "veľké rozšírenie" z roku 2004. Slávnostnú udalosť prišla podporiť aj predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová, ktorá sa pristavila aj pri Slovákoch a slovenskej vlajke, informuje spravodajca TASR.

InfoVolby.sk
Agentúrne správy

EÚ20: M. Šimečka: Členstvo Slovenska v EÚ nie je garantované ani samozrejmé

Bratislava 1. mája (TASR) - Členstvo Slovenska v Európskej únii (EÚ) nie je garantované ani samozrejmé. Bez členstva by bola SR omnoho zraniteľnejšou a chudobnejšou krajinou. Na tlačovej konferencii k 20. výročiu vstupu Slovenska do EÚ to uviedol podpredseda parlamentu a predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka. Je presvedčený, že šlo o jednu z najdôležitejších udalostí slovenských dejín, ktorá je porovnateľná so SNP alebo Novembrom '89.